All News


Searchmoney

Banca Centrala a Rusiei a propus interzicerea completa a minarii si tranzactionarii cripto pe teritoriul Rusiei


21st January

Oficialii Rusiei, tara care gazduieste aproximativ 10% din activitatile globale de minare a Bitcoin, au declarat ca activele digitale ar putea reprezenta o amenintare pentru sistemul financiar al tarii.


 

O masura a Chinei de anul trecut -- care a instituit o interdictie similara -- a declansat o vanzare masiva, deoarece a fost vazuta ca o miscare de reglementare majora care a afectat o multime de operatiuni miniere si a creat un antagonism fata de criptomonede. 

...

Continue Reading
money

Perspectivele economice ale Germaniei s-au imbunatatit considerabil odata cu inceputul noului an - ZEW


18th January

Indicatorul ZEW al sentimentului economic pentru Germania a crescut semnificativ in sondajul curent din ianuarie 2022, urcand cu 21,8 puncte pana la valoarea de 51,7 puncte. Cu toate acestea, evaluarea situatiei economice actuale s-a inrautatit din nou in sondajul lunar. Indicatorul corespunzator a scazut cu 2,8 puncte pana la un nivel de minus 10,2 puncte.


 

„Perspectivele economice s-au imbunatatit considerabil odata cu inceputul noului an. Majoritatea analistilor chest...

Continue Reading
money

Pietele au inclus in pret cresterea inflatiei din SUA


13th January

In Decembrie 2021, indicele preturilor de consum, un indicator al inflatiei care masoara costurile pentru zeci de articole, a crescut cu 7% fata de aceeasi luna a anului trecut, cel mai rapid ritm de crestere din ultimii 40 ani.

Totusi, acest lucru a fost in concordanta cu estimarile economistilor, iar dolarul s-a depreciat in raport cu principalele active.

Fara alimente si energie, asa-numitul CPI de baza a crescut cu 5,5% anual, cea mai mare cre...

Continue Reading
money

Bitcoin pare sa pice “testul inflatiei” deocamdata


11th January

Bitcoin a scazut pentru scurt timp sub nivelul de suport de la 40.600$, minimul ultimelor 30 de zile, pe fondul scaderii actiunilor tehnologice si a cresterii randamentelor obligatiunilor americane


 

In timp ce Bitcoin si Ether au scazut cu aproximativ 2% in timpul tranzactionarii de luni, alte criptomonede au inregistrat pierderi mai mari: Solana a scazut cu 4,8%, Binance Coin, cu 2,8% si Cardano, cu 3,6%.


 

Bitcoin a scazut pana acu...

Continue Reading
money

Inflatia continua sa creasca in Zona Euro mai mult decat asteptarile


6th January

Noiembrie 2021 comparativ cu octombrie 2021:

  • Preturile de productie industriala au crescut cu 1,8% in zona euro si cu 2,0% in UE.
  • Crestere cu 23,7% atat in zona euro, cat si in UE, comparativ cu noiembrie 2020.
  • In noiembrie 2021, preturile de productie industriala au crescut cu 1,8% in zona euro si cu 2,0% in UE, comparativ cu Octombrie 2021, conform estimarilor Eurostat.
  • In octombrie 2021, preturile au crescut cu 5,4% in zona euro si cu 5,0...

    Continue Reading
money

Criptomonedele cu cea mai mare crestere in 2021


5th January

2021 a fost un an remarcabil pentru industria cripto, chiar daca planeta a ramas ocupata cu modalitati de a face fata pandemiei de COVID-19.

 

Investitorii in criptomonede au avut de unde alege in 2021, la fel ca si in 2020. In ciuda volatilitatii pietei, sentimentul general cu privire la criptomonede a fost pozitiv. Popularitatea monedelor “meme”, altcoins si NFT-urilor a crescut vertiginos in timpul anului trecut. Monedele "meme" precum Shiba Inu si Dogecoin au dominat trad...

Continue Reading
money

BTC la limita de jos a range-ului


30th December

Bitcoin se afla la limita de jos a range-ului ultimelor 3 saptamani. A avut loc o strapungere falsa a suportului din zona 46.5K, urmata de o retragere rapida in interiorul range-ului ceea ce ar indica un semnal de cumparare. Se observa si o creste a volumelor ceea ce ar sustine aprecierea.

 


 

 

 

Un prim TP de aici ar fi de aproximativ 10% iar un SL de maxim 4%. Ne aflam intr-o zona buna pentru p...

Continue Reading
money

Ecouri din trecut


27th December

„Expertii” financiari sunt pretutindeni, fiecare dintre ei avand o mantra sau o metoda diferita de a se imbogati. Adevarat, exista traderi si investitori care au facut tranzactii indraznete si au realizat castiguri serioase, dar pentru fiecare poveste despre cineva care castiga mult, mai exista zeci de decizii de investitii care sunt complet incorecte. Unii fac aceste predictii indraznete pur si simplu pentru a atrage atentia; altii cred cu adevarat in predictiile pe care le fac, dar ajung to...

Continue Reading
money

Evolutia situatie criptomonedelor in India si cum ar putea influenta pretul Bitcoin


20th December

Reserve Bank of India este in favoarea interzicerii totale a criptomonedelor, scrie Economic Times of India. Stirea provine din surse anonime, familiare cu deliberarile bancii.

Oficialii RBI au facut recent o prezentare in fata consiliului de administratie in care au exprimat „preocupari serioase” cu privire la stabilitatea si gestionarea schimburilor crypto.

In plus, banca centrala a evidentiat si dificultatile reglementarii criptomonedelor care nu provin de pe teritoriul tarii.<...

Continue Reading
money

Urmeaza o saptamana critica pentru pietele financiare


14th December

Urmeaza o saptamana importanta pentru bancile centrale globale, cu toate numele mari în actiune si investitorii urmarind cu atentie orice surprize.

 

Inflatia din SUA, atingand maximul ultimilor 39 de ani în noiembrie, va stârni, cu siguranta interesul pentru ultima intâlnire a Rezervei Federale din 2021, daca nu aceasta a devenit deja un must-watch.

Stacheta este destul de ridicata pentru o surpriza a Rezervei Federale, cu asteptari ca...

Continue Reading